Madártej szelet


Hozzávalók a tésztához:
8 tojásfehérje
8 ek. cukor
8 ek. liszt
fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krém :
8 tojássárgája
30 dkg margarin
12 dkg porcukor
8 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
1 ek. liszt

A süti tetejére:
3 dl növényi tejszínt (érdemes Hulalát) vagy használhatsz tejszínhabot is.

Madártej szelet

 Elkészítése:
1) A tojásfehérjét a cukorral verj kemény habot. Keverd bele a sütőporos lisztet, sütőpapíros (vagy zsírozott, lisztezett) tepsiben és süsd meg. 2)A tojássárgáját, pudingport, a lisztet, a tejet keverd simára majd főzz belőle sűrű krémet. 3) A margarint habosítsd ki és keverd össze a porcukorral majd a a kihűlt főzött krémmel. 4) Simítsd a krémet a tésztára, majd ennek a tetejére kend a keményre vert tejszínhabot.

Nagyon finom és tényleg olyan az íze mint a madártejnek!

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése