Tejfölös uborkasaláta
Hozzávalók:
1 kg uborka
4 db paprika
3 db nagy gerezd fokhagyma
1 nagy doboz tejföl
kb 1 ek só
1-1,5 tk pirosarany krém
2 ek ecet
2 ek cukor
1 mk őrölt bors
Elkészítése:
Mosd meg az uborkát és szeleteld fel karikákra. Sózd le és hagyd állni egy fél óráig, közben azért többször forgasd, keverd meg. A paprikát vágd kockákra és az enyhén kinyomott uborkához keverd. Nyomd rá a fokhagymát és a többi fűszert és jól dolgozd át. Ha elolvadt a cukor is, kóstold meg és ha kell akkor ízesítsd.
Keverd bele a tejfölt, ha akarod a tetejét kevés őrölt paprikával megszórhatod. Hagyd a hűtőben hogy összeérjen, de akár azonnal is fogyaszthatód.
Jó étvágyat hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése