Tejfölös uborkasaláta


Hozzávalók:
1 kg uborka
4 db paprika 
3 db nagy gerezd fokhagyma 
1 nagy doboz tejföl 
kb 1 ek só 
1-1,5 tk pirosarany krém
2 ek ecet 
2 ek cukor 
1 mk őrölt bors 






Elkészítése:
Mosd meg az uborkát és szeleteld fel karikákra. Sózd le és hagyd állni egy fél óráig, közben azért többször forgasd, keverd meg. A paprikát vágd kockákra és az enyhén kinyomott uborkához keverd.  Nyomd rá a fokhagymát és a többi fűszert és jól dolgozd át. Ha elolvadt a cukor is, kóstold meg és ha kell akkor ízesítsd. 
Keverd bele a tejfölt, ha akarod a tetejét kevés őrölt paprikával megszórhatod. Hagyd a hűtőben hogy összeérjen, de akár azonnal is fogyaszthatód. 


Jó étvágyat hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése