Hozzávalók:
1,65 dkg tök
1 csésze rizs
1,5 pár lecsó kolbász
1 db nagy tejföl
3 közepes vörös hagyma
5-6 db nagy gerezd fokhagyma
fél kg paradicsom
1 csomag kapor
olaj
só, bors
Elkészítése:
A hagymát kockázd fel, párold meg
kevés olajon. Add hozzá a felszeletelt lecsókolbászt, a zúzott
fokhagymát, sót, és borsot. Majd kis idő elteltével add hozzá a
felkockázott paradicsomot is, és süsd pár percig. A tököd
hámozd fel, majd vágd kockákra. A tepsit olajozd ki, majd tegyél
bele tököt, hogy az alját ellepje, sózd meg egy kicsit. Tedd rá
a felvágott kaprot, erre rá a ragút, majd a rizzsel fedd, majd
erre mehet a megmaradt tök. Ezt kend meg tejföllel. Fólia alatt
párold meg, majd vedd le a fóliát és addig süsd amíg a rizs
puha lesz. Ha kell adj hozzá még vizet. Tálalásnál plusz
tejföllel meglocsolhatjuk, akár fokhagymás-kaprossal is. Jó
étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése