Kolbásszal és rizzsel rakott tök





Hozzávalók:
1,65 dkg tök
1 csésze rizs
1,5 pár lecsó kolbász
1 db nagy tejföl
3 közepes vörös hagyma
5-6 db nagy gerezd fokhagyma
fél kg paradicsom
1 csomag kapor
olaj
só, bors



Elkészítése:
A hagymát kockázd fel, párold meg kevés olajon. Add hozzá a felszeletelt lecsókolbászt, a zúzott fokhagymát, sót, és borsot. Majd kis idő elteltével add hozzá a felkockázott paradicsomot is, és süsd pár percig. A tököd hámozd fel, majd vágd kockákra. A tepsit olajozd ki, majd tegyél bele tököt, hogy az alját ellepje, sózd meg egy kicsit. Tedd rá a felvágott kaprot, erre rá a ragút, majd a rizzsel fedd, majd erre mehet a megmaradt tök. Ezt kend meg tejföllel. Fólia alatt párold meg, majd vedd le a fóliát és addig süsd amíg a rizs puha lesz. Ha kell adj hozzá még vizet. Tálalásnál plusz tejföllel meglocsolhatjuk, akár fokhagymás-kaprossal is. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése