Sütőtökkrémleves virslivel (4személyre)



Sütőtökkrémleves virslivel (4személyre)


Hozzávalók:
1 nagy fejvöröshagyma
50dkg sütőtök (meghámozott, kimagozott)
50 dkg burgonya
3 ek. olaj
1tk ételízesítő
3 ág kakukkfű
4ev tökmag
4 szál frankfurti virsli
2 ek. vaj

őrölt fehér bors


Elkészítése:
1) hagymát pucold meg, vágd apró kockákra - a burgonyát hámozd meg, mosd meg - a burgonyát és a sütőtököt vágd kis kockákra - az olajat egy fazékban forrósítsd fel, a hagymát párold üvegesre - add hozzá a burgonyát és a tököt, majd kevergetve pirítsd meg - szórd meg ételízesítővel és öntsd fel 1 l vízzel - a kakukkfűágakat mosd meg, add hozzá a zöldségekhez, és lefedve főzd meg kb. 20 perc alatt.

2) közben a tökmagot száraz serpenyőben pirítsd meg - a virsliket vagdosd be és a vajon süssük meg - a megpuhult zöldségekből vegyél ki 1 nagyobb merőkanálnyit - a többit a levessel pépesítjük, majd ízesítsük sóval , borssal - tedd bele vissza a félretett zöldségeket, majd tálald a virslivel - végül szórd meg a tökmagokkal. Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése