Kapros töltött tök Mária módra





Hozzávalók:
2 kg tök
40 dkg darát hús
20 dkg rizs
10dkg vaj
2 kisebb vöröshagyma
6 gereszt foghagyma
1 tojás
2 kis pohárnyi tejföl (a tök tetejére)
1 csomag kapor
bors

Elkészítése:
Hámozd meg a tököt, vágd ketté hosszában, és távolítsd el a belét.
A darát hús, rizs, vöröshagymát vágd kockákra, foghagymát is, a kapor felét vág össze és dolgozd össze. Ezzel a masszával töltsd meg a ketté vágott tököt, majd a tejföllel kend meg, és a megmaradt kaporral szórd meg. A tetejére tedd rá a 10 dkg vajat. Egypohárnyi vízzel öntsd fel. Takard le alufóliával és mehet a sütőbe.

Jó étvágyat hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése