Tejfölös uborkasaláta


Hozzávalók:
1 kg uborka
4 db paprika 
3 db nagy gerezd fokhagyma 
1 nagy doboz tejföl 
kb 1 ek só 
1-1,5 tk pirosarany krém
2 ek ecet 
2 ek cukor 
1 mk őrölt bors 






Elkészítése:
Mosd meg az uborkát és szeleteld fel karikákra. Sózd le és hagyd állni egy fél óráig, közben azért többször forgasd, keverd meg. A paprikát vágd kockákra és az enyhén kinyomott uborkához keverd.  Nyomd rá a fokhagymát és a többi fűszert és jól dolgozd át. Ha elolvadt a cukor is, kóstold meg és ha kell akkor ízesítsd. 
Keverd bele a tejfölt, ha akarod a tetejét kevés őrölt paprikával megszórhatod. Hagyd a hűtőben hogy összeérjen, de akár azonnal is fogyaszthatód. 


Jó étvágyat hozzá. 

Tutajos saláta


Hozzávalók:
2 db vöröshagyma
3-4 fokhagyma
4-5 db paradicsom
7 db paprika (piros-, fehér-, zöld húsú vegyesen)
75 dkg uborka
5 db virsli
4 db vékony sárgarépa
1 kicsi tejföl
olaj
majoranna, gyömbér, só
porcukor vagy növényi édesítő (Suncare)



Elkészítése:
A zöldségeket kockázd fel. A virslit vágd 1 cm hosszúra. A fűszereket keverd össze az olajjal, porcukorral. Majd keverd össze az egészet, tedd a hűtőbe, hogy összeérjen majd tálald.


Jó étvágyat hozzá.

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával



Hozzávalók:
25 dkg édes gesztenyepüré
10 dkg mazsola
8 dl tej
1/2 dl rum
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
méz




Elkészítése:
A mazsolát áztasd a rumba. A gesztenyepürét törd össze villával. A tejből egy merőkanálnyit vegyél el, a pudingport keverd el benne, és add hozzá a cukrot.

A megmaradt tejet melegítsd fel, csorgasd bele a pudingporos tejet, a gesztenyepürét. Főzd így 1-2 percig. Húzd le a tűzről, a vanília cukorral édesítsd, majd merülő turmixerrel habosítsd. A rumos mazsolát szórd bele, mézzel díszítheted. Fogyasztható akár melegen akár hidegen.

Jó étvágyat hozzá!

Kolbásszal és rizzsel rakott tök





Hozzávalók:
1,65 dkg tök
1 csésze rizs
1,5 pár lecsó kolbász
1 db nagy tejföl
3 közepes vörös hagyma
5-6 db nagy gerezd fokhagyma
fél kg paradicsom
1 csomag kapor
olaj
só, bors



Elkészítése:
A hagymát kockázd fel, párold meg kevés olajon. Add hozzá a felszeletelt lecsókolbászt, a zúzott fokhagymát, sót, és borsot. Majd kis idő elteltével add hozzá a felkockázott paradicsomot is, és süsd pár percig. A tököd hámozd fel, majd vágd kockákra. A tepsit olajozd ki, majd tegyél bele tököt, hogy az alját ellepje, sózd meg egy kicsit. Tedd rá a felvágott kaprot, erre rá a ragút, majd a rizzsel fedd, majd erre mehet a megmaradt tök. Ezt kend meg tejföllel. Fólia alatt párold meg, majd vedd le a fóliát és addig süsd amíg a rizs puha lesz. Ha kell adj hozzá még vizet. Tálalásnál plusz tejföllel meglocsolhatjuk, akár fokhagymás-kaprossal is. Jó étvágyat hozzá!

Rakott cukkini 173



Hozzávalók:
2-3 közepes cukkini
4-6 fokhagyma
olivaolaj
5-6  db paradicsom
sajt
bazsalikom




Rakott cukkini 173

Elkészítése:
Vágd szeletekre a cukkinit, sózd be, hogy majd levet engedjen. A paradicsomot karikázd fel, és a sajtot is. A sajtot reszelheted is. :) Készítsd el az öntetet:az olivaolajat keverd össze a bazsalikommal, meg a zúzott fokhagymával. Ezt hagyd állni kicsit. Tűzálló tepsibe rakd cukkini, sajt, paradicsom .. és így tovább. A lényeg hogy a cukkini legyen a végén. A tetejére rakok sajtot meglocsolom a fűszeres olajjal, majd tedd be az előmelegített sütőbe. 


Jó étvágyat hozzá.


Rakottas cukkini



Hozzávalók:
1,5 kg cukkini
70 dkg darált hús
20 dkg rizs
2-3 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika
olaj


Elkészítése:







Elkészítése:
Kockázd fel a hagymát és dinszteld meg kevés olajon. Pirítsd meg rajta a húst, majd fűszerezd és öntsd fel vízzel. Ha forrni kezd tedd bele a rizst, és főzd meg félkészre. Ha így elkészült, keverd össze a felkockázott cukkinivel, majd tedd bele egy tepsibe. A tetejét öntsd le tejföllel és üsd készre. Jó étvágyat hozzá.



Rakottas cukkini.
Jó étvágyat! ;)

Cukkinis rövid csőtészta



Hozzávalók:
1 kg cukkini
50 dkg rövid csőtészta
4-5 gerezd fokhagyma
ételízesítő, őrölt fehér bors
olaj


Elkészítése:







A tésztát főzd meg.
A cukkinit gyaluld le tök gyalun. A fokhagymát olajon forgasd meg, a cukkinit tedd bele és párold meg. Tegyél bele ételízesítőt meg fehér őrölt borsot. Néha forgasd össze. Az így elkészült ragura tedd rá a tésztát. Keverd át az egészet, majd a tetejét szórd meg sajttal.

Tipp: sajtnak használj parmezán sajtot, tésztának meg a legjobb az olasz tészta.

Cukkinis rövid csőtészta


Jó étvágyat hozzá.


Kapros töltött tök Mária módra





Hozzávalók:
2 kg tök
40 dkg darát hús
20 dkg rizs
10dkg vaj
2 kisebb vöröshagyma
6 gereszt foghagyma
1 tojás
2 kis pohárnyi tejföl (a tök tetejére)
1 csomag kapor
bors

Elkészítése:
Hámozd meg a tököt, vágd ketté hosszában, és távolítsd el a belét.
A darát hús, rizs, vöröshagymát vágd kockákra, foghagymát is, a kapor felét vág össze és dolgozd össze. Ezzel a masszával töltsd meg a ketté vágott tököt, majd a tejföllel kend meg, és a megmaradt kaporral szórd meg. A tetejére tedd rá a 10 dkg vajat. Egypohárnyi vízzel öntsd fel. Takard le alufóliával és mehet a sütőbe.

Jó étvágyat hozzá

Tepsis burgonya



1kg kisebb szemű újburgonya
1 nagyobb zeller
15 dkg reszel sajt
2 piros paprika
3 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
só, bors, kevés zeller zöld


Tepsis burgonya

Elkészítése:
A megtisztított, megmosott krumplit tedd tepsibe, majd ad hozzá az egyforma darabokra felvágott zellert, a paprikát. Majd sózd, fűszerezd és tedd bele a zúzott fokhagymát. Locsold meg olajjal, majd lazán kever össze, és fóliával takard le. 190 °C -os sütőben süsd meg készre. Vedd le a fóliát és tedd rá a sajtot, majd vissza a sütőbe míg el nem olvad a sajt vagy míg meg nem pirul. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá.